Saturday, December 27, 2008

Sean Penn lyssnar på Lyle Lovett!

Favorit till Sean Penns karaktär i Tolken, (2005).

I FILMEN TOLKEN (The Interpreter) från 2005 stänger Sean Penns Secret Service-agent av jukeboxen på en skränig bar. Han sätter i sladden och slänger i ett mynt i den färgglada musikmaskinen. Det tar inte många sekunder innan ljuv musik fyller lokalen. Samtidigt går Penn och slänger in några mynt i en telefon. Han ringer ett samtal, och parallellt med Lyle Lovetts If I had a Boat hör vi en kvinnlig röst från en telefonsvarare. Hon låter glad och förälskad tillsammans med Lyle Lovetts vemodiga melankoliska countryballad. Men då vet vi också att allt inte är fridfullt.

DET VILAR NÅGOT mörker över Sean Penns karaktär vilket filmen sedan förklarar.
Men det har ringa betydelse. Det är dessa minuter, Sean Penn ensam i en knökfull bar, telefonsvararen och Lyle Lovetts mästerliga låt. Det är dessa minuter vi alla ska minnas. Det är dessa minuter som gör filmen Tolken värd att se!
Och för er som inte har hört If I had a Boat, ja, ni har något gott att se fram emot. Årets försenade julklapp, till er själva, blir att lyssna på Lyle Lovett! Här, varsågod, direkt från hans album Pontiac (1987).

TA

No comments: