Tuesday, March 3, 2009

Fick fäktas mot göteborgsångest.

Öppnade inte upp för tjejrocken som man kunde tro, menar West 8th:s poprecensent.

DET ÄR MÄRKLIGT vad lite tidsperspektiv kan ge. Nyligen gav Sahara Hotnights ut skivan Sparks, ett album med covers som sägs ha inspirerat dom. Nu är det nästan precis 10 år sedan just Sahara Hotnights hade sitt stora genombrott med debuten C´mon Let´s Pretend. Det märkliga är både vad som hänt och vad som inte hänt under den här perioden.

EFTER 1999, och Saharas framgångar, blommade inte direkt kaxiga tjejrockband fram. Nej, i stället fick vi killar med göteborgsk dialekt. Gossar som ylade om dåligt självförtroende och tristess. Låttexter som självaste Morrissey skulle gilla. Sahara Hotnights kämpade mot Håkan Hellström. Och Håkan Hellström vann.

SÅ INTE SKRIKER jag efter Sahara Hotnights-kopior. Bandet gör sina kopior bäst själva. Men jag efterlyser fler tjejrockband, jag undrar hur det skulle påverka den blågula pop/rock-scenen, vad tror du?

TA

4 comments:

Anonymous said...

För ett tag sen fick vi en skiva med ett kvinnligt hårdrocksband till Groove, från Stockholm, kanske lite väl hårt för din smak o kommer tyvärr inte ihåg vad de heter, men ändå, det finns hopp!

Anonymous said...

Sahara Hotnights är fan värda mer respekt...ett av Sveriges bästa rockband genom tiderna...

Anonymous said...

en av de bästa svenska rockbanden! Maja, är du säker på det? Debutplattan var ok, och andra skivan Jennie Bombssingeln Top of the world, var inte dum. Men av okända anledningar så förblir Sahar inte mer än "lovande"...
Och hur länge kan man just leva på att vara "lovande"?

Anonymous said...

camilla!
Visst är det så. Hopp finns. Plus att hårdrock känns bara hårdrock...